Fragment

Vergeefs zocht ze het hoofdgebouw af, stak daarna onder een rode avondhemel de buitenhof over om de stallen te doorzoeken. Gert schrok hevig door haar binnenkomst, hij stak een mes weg. Hij was bezig zijn paard te zadelen. In het schemerlicht trok hij de singel aan.
‘Wat ben je aan het doen?’ vroeg ze verontrust.
‘Sanderijn.’ Hij haalde diep adem. ‘Ik ben iets vreselijks te weten gekomen. Vader is de mensheid gaan haten.’ Zijn ogen waren groot en zwart. Pelle, zijn ruin, stapte nerveus opzij.
‘Er worden dodelijke spelletjes gespeeld. Een vriend van mij is opgepakt. Ik moet er niet aan denken wat ze met hem doen.’ Hij greep haar bij de schouders. ‘Je moet vluchten. Jij bent de wettelijke opvolgster van Asega Alisha. Als Beschermvrouw van het Recht is het je plicht om vader om rekenschap te vragen. Dat risico gaat hij niet lopen. Hij zal mensen sturen om je te beschadigen! Jouw vriendinnen zal hetzelfde overkomen als mijn vriend. Vlucht naar het buitenland!’ Hij liet haar los en leidde Pelle naar de uitgang. Ze ging hem achterna. ‘Waar ga je naartoe?’
‘Dat vertel ik niet. Je houdt je buiten muisstil, hoor je?’ Ontredderd volgde ze hem naar een kleine onbewaakte poort. Hij haalde de dwarsbalk weg en opende de zware deur. ‘Blijf van de balk af en ga terug naar het feest. Zorg dat ze je hier niet zien.’
Hij leidde Pelle door de poort, steeg op en verdween beneden in het toenemende donker. Nadat ze haastig de houten deur dicht getrokken had, wachtte ze op zijn terugkeer. Het kon nog. De rode hemel hield nog steeds stand. Het werd donker. Bij de grote poort hoorde ze stemmen. Een karrenwiel ratelde over de kasseien. Het feest naderde het einde. Ze voelde een sterke neiging om Gerts vertrek aan Bern te melden, maar de poort was niet afgesloten en Gert kon zich nog bedenken. Ze wilde hem niet onnodig in moeilijkheden brengen.

Verder lezen…

Lees het eerste hoofdstuk in de browser via de link of download de PDF via de download knop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *